"АероСвіту" пред'явлено позов на мільйони

Вівторок, 16 квітня 2013, 15:53

Київська прокуратура пред'явила цивільний позов до "АероСвіту" в інтересах Пенсійного фонду на суму більше 8 млн гривень.

Про це повідомили у прокуратурі Київської області, передає "ЛігаБізнесІнформ".

"Відповідно до вимог статей 276 і 277 Кримінально-процесуального кодексу, у зв'язку з наявністю достатніх доказів вчинення одним з посадових осіб зазначеної авіакомпанії злочину, передбаченого ч.3 ст. 212-1 КК, прокурором також погоджено письмове повідомлення про підозру цій особі", - сказано у повідомленні.

У відомстві зазначили, що за ухилення від сплати страхових внесків на загальнообов'язкове пенсійне страхування в особливо великих розмірах чинним Кримінальним кодексом передбачено покарання у вигляді штрафу від 15 до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Реклама:

У прокуратурі нагадали, що процесуальний керівник-прокурор з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері в Київській області погодив постанову про сполученні в підозрі колишньому гендиректору авіакомпанії "АероСвіт" Юрію Ємельянову.

"Слідство підозрює його у безпідставній невиплаті заробітної плати", - зазначили у відомстві.

Як відомо, борги із виплати заробітної плати працівникам авіакомпанії "АероСвіт" становлять більше 84 млн гривень.

Як повідомлялося, раніше голова наглядової ради "АероСвіту" заявив, що банкрутство компанії пов'язано з об'єктивним збігом обставин - в економіці та регуляторній сфері.

Нагадаємо, авіакомпанія "АероСвіт" у зв'язку з рішеннями судових інстанцій вважає недоцільним залучення інвестицій для відновлення регулярних далекомагістральних рейсів.

"АероСвіт" також повідомив, що з середини січня не може здійснювати розрахунки за зобов'язаннями перед співробітниками, позбувшись основного джерела надходження коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: