"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"АероСвіт" може повністю припинити діяльність

Середа, 13 березня 2013, 11:14

Авіакомпанія "АероСвіт" у зв'язку з рішеннями судових інстанцій вважає недоцільним залучення інвестицій для відновлення регулярних далекомагістральних рейсів.

Вона також не виключає більш масштабне скорочення персоналу, ніж це передбачено програмою реструктуризації та виведення компанії з кризи, повідомили в "АероСвіті", передає "ЛігаБізнесІнформ".

Рішення Київського апеляційного господарського суду про зупинення раніше введених в судовому порядку процедур, включаючи підготовку авіакомпанії до санації та виведення її з кризи, може призвести до повного припинення діяльності "АероСвіту", визнання його банкрутом і ліквідації, заявив авіаперевізник.

У компанії відзначають, що поки триває скорочення персоналу в рамках реорганізації, початої ще в грудні 2012 року.

Реклама:

Цією програмою передбачена передача на аутсорсинг окремих операцій, скорочення маршрутів (до далекомагістральних), значне скорочення штату.

"Однак реальна сфера оперування і майбутній штатний розклад "АероСвіту" будуть безпосередньо залежати від того, чи вдасться компанії розблокувати проблеми, що перешкоджають відновленню операційної діяльності та реалізації програми виходу з кризової ситуації", - підкреслили в прес-службі.

"АероСвіт" також повідомив, що з середини січня не може здійснювати розрахунки за зобов'язаннями перед співробітниками, позбувшись основного джерела надходження коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: