Арбузов знає, що у України погана інвестпривабливість

П'ятниця, 12 квітня 2013, 14:44

Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов згоден з тим, що у України низька інвестпривабливість.

Про це він заявив в інтерв'ю журналу "Кореспондент".

На прохання прокоментувати думку експертів про те, що у України - величезний потенціал, але низька інвестпривабливість, Арбузов сказав:

"Не погодитися не можна. У нас багато проблем - від корупційних до відсутності законів, за якими інвестори звикли працювати в Європі. А з іншого боку, якщо відкинути газ, то у нас немає проблем з платіжним балансом, він може згорнутися в нуль завдяки хорошому фінансовому рахунку".

Реклама:

На питання, наскільки, на його думку, великий вплив на економіку олігархів, Арбузов відповів:

"Гарне питання. Звичайно, вплив олігархів на українську економіку дуже великий, вони ж всі тут працюють, відповідно, платять податки. Адже хто такий олігарх? Великий бізнесмен, бізнес-активи якого зосереджені в одній сфері".

Як повідомлялося, нещодавно заступник директора ЄБРР в Україні Грем Хатчинсон заявив, що відсутність впевненості в захисті своїх капіталовкладень і нестабільність українського ринку найчастіше відлякують інвесторів від приходу в Україну.

Незважаючи на те, що Україна поліпшила в рейтингу Doing Business-2013 свою позицію на 15 пунктів, укладач рейтингу - IFC - також розділяє побоювання ЄБРР.

Нагадаємо, раніше, перший віце-прем'єр Сергій Арбузов заявив, що для "покращення" владі потрібні іноземні інвестиції.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!