У Клименка кажуть, що "автоматом" відшкодували 168 мільйонів ПДВ

Понеділок, 11 березня 2013, 12:33

У автоматичному режимі протягом двох місяців платники отримали 168 мільйонів гривень.

Про це повідомила голова Державної податкової служби у Києві Ірина Носачова, повідомляє прес-служба.

Як зазначається, частка автоматичного бюджетного відшкодування суттєво зростає. Якщо у 2012 році вона складала майже 13%, то наразі близько 46% компенсації припадає на "автомат".

За словами керівника столичного податкового відомства отримання бюджетного відшкодування у автоматичний спосіб перш за все залежить від самих платників податків. А саме, кожен суб’єкт господарювання має відповідати критеріям статті 200.19 Податкового кодексу України, головними з яких є відсутність процедури банкрутства у судовому порядку, наявність за місцезнаходженням, середній рівень заробітної плати на підприємстві у 2,5 рази перевищує мінімальний встановлений законодавством рівень, чисельність найманих працівників перевищує 20 осіб.

Реклама:

Слід зазначити, що загальна сума бюджетного відшкодування платникам ПДВ постійно зростає. Якщо за підсумками 2011 року на рахунки столичних платників відшкодовано 2,9 млрд гривень, у тому числі 107 млн гривень у автоматичному режимі, то впродовж 2012 - відшкодовано 3,585 млрд гривень, з яких у автоматичному режимі - 470 млн гривень, повідомляє прес-служба.

"Збільшення кількості підприємств, які будуть відповідати критеріям автоматичного відшкодування ПДВ очікується і в подальшому", - запевнила головний податківець столиці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: