"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Очільник Податкової Олейніков прокоментував обшуки СБУ та НАБУ

Середа, 3 листопада 2021, 12:56
 
Євген Олейніков
фото ДПС

В.о. Голови Держподаткової служби Євген Олейніков підтвердив проведення обшуків правоохоронцями 3 листопада.

Про це він розповів у коментарі ЕП.

Він розповів, що обшуки здійснюються Службою безпеки та Національним антикорупційним бюро. Обшуки стосуються інформації щодо проведення незаконних операцій низкою підприємств.

Правоохоронці вважають, що Олейніков може мати до них причестність, у зв’язку з чим органи шукали докази або спростування. Також за його словами обшуки стосувалися перевірки задекларованих активів. На 12:30 обшуки завершилися.

Реклама:

Очільник ДПС підтвердив, що обшуки у нього вдома також пов’язані з діями правоохоронців у головному управлінні Податкової. Він також не заперечував проведення слідчих дій у віцепрем’єра - міністра економіки Олексія Любченка, проте зв’язок всіх трьох обшуків коментувати відмовився.

Нагадуємо:

Раніше ДПС повідомила про обшуки у головному управлінні за кримінальною справою щодо порушень вимог податкового законодавства низкою підприємств Полтавської області.

Також Національне антикорупційне бюро та СБУ проводять обшуки у першого віцепрем'єра-міністра економіки Олексія Любченка та очільника Податкової Євгена Олейнікова

За даними "Слідство-Інфо" це пов'язано з податковими скрутками і ухиленням від сплати податків.

Співрозмовник ЕП зі "Слуг Народу" розповів, що Любченко, коли очолював Податкову (квітень 2020 – травень 2021), покривав проведення податкових "скруток". Тобто, коли одним компаніям повертали сплачене іншими компаніями ПДВ без належних підстав.

Через це, як переконує співрозмовник, держбюджет щомісяця втрачав від 2,6 млрд грн до 3,5 млрд грн. Ці слова частково підтверджує звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб.

Виявлені комісією порушення, зокрема, стосуються і періоду, коли головним податківцем був саме Любченко. При цьому призначення Любченка до уряду сталось через місяць після оприлюднення результатів ТСК.

За словами співрозмовника, колишній очільник ДПС і після цього продовжував покривати "скрутки", але вже не своїми руками. В.о. голови ДПС з травня став Євген Олейніков. Різні співрозмовники вказують на "теплі стосунки" цих посадовців. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: