Україна "зариє" мільярди у злiтно-посадкові смуги

Середа, 13 лютого 2013, 16:11

Україна вкладе у будiвництво злiтно-посадкових смуг в аеропортах Одеси та Днiпропетровська близько 3 млрд грн у рамках пiдготовки до  Євробаскету-2015.

Про це повiдомив вiце-прем'єр-мiнiстр Олександр Вiлкул на брифiнгу, передає "Інтерфакс-Україна".

Вiн наголосив, що у рамках реконструкцiї аеропортiв у Одесi та Днiпропетровську держава планує залучити приватного iнвестора для реконструкцiї термiналiв.

"Вартiсть будiвництва злiтно-посадкових смуг поки що оцiнна, але можна сказати, що будiвництво нових смуг вийде на суму близько 3 млрд гривень. Оцiнна вартiсть термiналiв в Одесi та Днiпропетровську - близько 1,5 млрд гривень", - сказав вiн.

Реклама:

За словами вiце-прем'єра, в розвиток дорожньої iнфраструктури в усiх мiстах, що прийматимуть етапи турнiру Євробаскет-2015, буде вкладено близько 1,4 млрд гривень.

"Якщо взяти аеропорти, то приватний iнвестор за програмою державного партнерства побудує термiнали в Одесi та Днiпропетровську. Держава побудує злiтно-посадковi смуги, якi залишаться у власностi держави. Таким чином, ми отримаємо два сучаснi аеропорти", - повiдомив вiце-прем'єр.

У цiлому, за словами Вiлкула, для проведення Євробаскету-2015 планується акумулювати понад 11 млрд гривень, з яких 4 млрд гривень становитимуть приватнi iнвестицiї, понад 7 млрд гривень - державнi.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: