Банк Коломойського подвоїть мережу платіжних терміналів

Понеділок, 21 січня 2013, 10:25

"ПриватБанк" намагається максимально охопити країну своїми терміналами самообслуговування.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомили в установі, до кінця 2013 року "ПриватБанк" планує встановити 5,6 тис терміналів самообслуговування, в основному в торгово-розважальних центрах, місцях скупчення людей і на вулицях.

У результаті його мережа ПТКС, яка налічує 6,85 тис терміналів, майже подвоїться і перевищить 12 тис штук.

Реклама:

Нагадаємо, за допомогою ПТКС клієнти здійснюють оплату комунальних послуг, послуг мобільного зв'язку, грошові перекази, банківські операції, купують квитки на транспорт або футбол.

Мета банку - знизити адміністративні витрати на надання клієнтам послуг, заради отримання яких їм доводиться йти у відділення.

"Ми йдемо в напрямку розвитку зовнішніх терміналів. Вони є альтернативою кас, і ми хочемо їх встановлювати, щоб знижувати витрати на касові вузли і персонал, - відзначає заступник голови правління "ПриватБанку" Юрій Кандауров. - Безпека вуличних терміналів буде забезпечуватися так само, як і біля банкоматів - будуть встановлені відеокамери".

"За винятком терміналів "ПриватБанку", в Україні зараз працює близько 15-17 тис ПТКС. Така велика різниця в цифрах виникає через те, що багато агенти одночасно працюють на кілька банків, тому йде значне збільшення статистики", - відзначає виконавчий директор "ОСМП Україна" Андрій Рудик.

Учасники ринку відзначають, що тарифна політика "ПриватБанку" невигідна його конкурентам.

"Термінальний бізнес наближається до насичення. "ПриватБанк" майже не бере комісії, тому при рівній доступності терміналів люди, звичайно, будуть платити через його пристрої, - говорить начальник управління розвитку термінального бізнесу "Банку Національний кредит" Євген Думчев. - Зараз багато операторів послуг відмовляються від внутрішніх комісій, які платять саме вони, на користь зовнішніх, які оплачує споживач. Тому тарифи для клієнтів ростуть. Але в Росії середня комісія становить 10%, в Україні - 5%".

Про цю ж модель тарифоутворення говорять і в "ПриватБанку".

"Якщо постачальник послуг компенсує нам комісію, то її немає, а якщо не компенсує, вона перекладається на споживача", - пояснює Кандауров.

Нагадаємо, за даними Незалежної асоціації банків України, Приватбанк володіє 40% ринку банкоматів, учетверо випереджаючи найближчого конкурента в цьому сегменті клієнтського обслуговування Райффайзен Банк Аваль.

Як відомо, основними акціонерами Приватбанку є Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: