Ахметов спільно з австралійцями вироблятиме синтез-газ в Україні

Четвер, 6 грудня 2012, 19:09

Енергохолдинг України "ДТЕК" та австралійська компанія Linc Energy домовилися про співпрацю із виробництва синтез-газу шляхом підземної газифікації вугілля в Україні.

Про це повідомив "ДТЕК" на сайті Лондонської фондової біржі, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається у повідомленні, сторони підписали меморандум про взаєморозуміння і угоду про розробку попереднього техніко-економічного обґрунтування проекту.

"Екологічно чисте виробництво синтез-газу надасть нам можливість використовувати запаси вугілля, які не можуть бути освоєні традиційними методами видобутку. Крім того, підземна газифікації вугілля дає нове життя проектам із вироблення електроенергії з газу ... Ми очікуємо, що виробництво синтез-газу розпочнеться в 2014 році", - цитує прес-служба генерального директора "ДТЕК" Максима Тимченка.

Реклама:

Як зазначили в компанії, прогнозована експертами собівартість виробництва синтетичного газу нижча, ніж у сланцевого газу, і близька до ціни природного газу, що видобувається в Україні.

Синтез-газ може бути використаний як сировина для виробництва моторного палива, мастил, добрив і фармацевтичних компонентів.

Linc Energy протягом 12 років займається підземною газифікацією вугілля на родовищах в Австралії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: