Збитки світової економіки від природних катастроф складуть майже 140 мільярдів

Середа, 19 грудня 2012, 17:30

Збитки світової економіки від природних та антропогенних катастроф у 2012 році складуть як мінімум 140 мільярдів доларів.

Про це повідомляється в дослідженні швейцарської компанії Swiss Re, яка працює на ринку перестрахування, передає "Лента.ру".

Згідно з дослідженням, із загальної суми втрат страховикам доведеться компенсувати 65 млрд доларів.

У дослідженні наголошується, що перша половина року була відносно спокійною, а в другому півріччі значні збитки страховиків пов'язані з ураганом "Сенді" і посухою в США.

Реклама:

У цьому році більша частина збитків прийдеться на американських страховиків, тоді як у попередні два роки стихійні лиха відбувалися в основному в Південній Америці і Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Зокрема, обсяг страхових виплат, пов'язаних із шкодою від урагану "Сенді", Swiss Re оцінює в 20-25 млрд доларів.

Багатомільярдні збитки через посуху американським страховикам уже пророкували.

Економісти Університету Іллінойсу підрахували, що компаніям доведеться відшкодувати збитки аграріям на чотири мільярди доларів. За даними Standard & Poor's, обсяг відшкодування складе близько 5 мільярдів доларів.

У минулому році, за даними Swiss Re, збитки від катастроф виявився найбільшим за всю історію спостережень - 370 мільярдів доларів. Застраховані збитки компанія оцінила в 116 млрд доларів, а виплати постраждалим від стихійних лих склали 48 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: