Продавати "зелену карту" будуть лише 10 компаній

Понеділок, 17 грудня 2012, 12:26

З 1 січня 2013 року страхові компанії "Універсальна", "Уніка" і "Просто-Страхування" позбудуться можливості укладати договори міжнародного автострахування.

У підсумку всього десять компаній залишаться повними членами Моторного (транспортного) страхового бюро (МТСБУ), пише "Комерсант-Україна".

15 грудня закінчився термін, до закінчення якого страхові компанії (СК) "Універсальна", "Уніка" і "Просто-Страхування", які виявили бажання відмовитися від статусу повних членів МТСБУ, могли відкликати свої заяви.

За інформацією видання, жодна з трьох компаній не змінила свого рішення, а значить, з 1 січня вони зможуть продавати лише міжнародні поліси "зеленої карти" інших страховиків.

Реклама:

Головна причина невдоволення страхових компаній - заборгованість кількох діючих і колишніх повних членів МТСБУ, замість яких змушені платити решта СК.

"На основі аналізу стану ринку "зеленої карти" і прогнозу його розвитку на найближчий час акціонерами компанії було прийнято рішення про вихід з повних членів МТСБУ", - повідомили в "Просто-Страхування".

Повні члени бюро з подачі дирекції затвердили нові правила роботи ринку.

З 1 січня 2013 року МТСБУ вводить централізований механізм врегулювання збитків за договорами міжнародного страхування "зелена карта".

Виплати здійснюватимуть не страхові компанії, а бюро з коштів спеціального фонду, в який страховики будуть відраховувати від 45% до 55% премій.

У страховиків, особливо з іноземним капіталом, нові правила викликають питання.

"Нашим акціонерам незрозуміло, чому кошти компанії блокуються на рахунку, яким сама компанія не може керувати, і чому врегулюванням справ займається не страховик, який укладає договори, а бюро", - говорить голова правління СК "Глобус" Володимир Ганчак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: