Росія просить Україну запровадити жорсткий контроль за ввезенням м'яса

Четвер, 13 грудня 2012, 12:37

Росія і Україна синхронізують дії з ввезення м'яса, виробленого з використанням рактопаміна.

Про це повідомив керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми намагаємося синхронізувати дії з Україною щодо м'яса, виробленого з використанням рактопаміна, так як на український ринок може надходити така продукція", - сказав він.

Як пише видання, в четвер Данкверт провів телефонні переговори з главою ветслужби України Іваном Бісюком.

Реклама:

"Ми висловили свою занепокоєність ситуацією, що складається і заявили про те, що якщо на Україну буде поставлятися м'ясо, вироблене з використанням рактопаміна, то воно не повинне використовуватися для виробництва готових виробів, призначених для російського ринку", - сказав Данкверт.

За його словами, Бісюк запевнив, що Україна чітко дотримується досягнутих раніше домовленостей. Вони передбачають, що в РФ поставляється продукція, вироблена тільки з українського м'яса.

"Данкверт вважає високою ймовірність того, що Україна введе аналогічні російським вимоги щодо ввезення м'яса, виробленого з використанням рактопаміна", - пише видання.

Як повідомлялося, з 7 грудня цього року Россільгоспнагляд при ввезенні м'ясної продукції з країн, де використовується рактопамін, почав вимагати документи, що свідчать про те, що ця продукція вироблена без застосування цього препарату.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: