Янукович надав Нацбанку нові повноваження

П'ятниця, 5 жовтня 2012, 14:53

Президент підписав закон, згідно з яким НБУ буде здійснювати організацію готівково-грошового обігу.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Відповідно до закону, до повноважень Нацбанку також належить здійснення організації готівково-грошового обігу, встановлення обмеження на використання систем захисту, платіжних ознак та відтворення елементів дизайну банкнот та монет, а також правил випуску обробки, вилучення з обігу та знищення готівки.

Закон відносить до компетенції Нацбанку виготовлення орденів, медалей, нагрудних знаків до почесних звань України, нагрудних знаків лауреатів державних премій України і президентських відзнак, а також документів, що посвідчують нагородження ними.

Реклама:

Законом також передбачається, що кількісний та персональний склад заступників голови НБУ визначається ним за погодженням з радою Національного банку.

Як відомо, НБУ затвердив зміни до Інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями. Затверджені зміни дають змогу банкам знімати з контролю експортні, імпортні операції резидентів у разі оформлення митних декларацій (МД) як на паперовому носії, так і у формі електронного документа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: