Мiнфiн планує скорочення податкових пільг

Понеділок, 1 жовтня 2012, 11:47

Мiнфін спiльно з ДПС розробили i представили на розгляд Кабміну законопроект про значне скорочення податкових пiльг.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу ДПС.

Як зазначається у повідомленні, законопроект "Про внесення змiн до Податкового кодексу України та iнших законодавчих актiв України щодо подальшого вдосконалення адмiнiстрування податкiв i зборiв" пiдготовлено з метою комплексного вирiшення проблем адмiнiстрування податкiв, створення умов для ефективнiшого виконання органами ДПС своїх функцiй, i забезпечення збалансованостi державного бюджету.

Серед iншого проект закону передбачає запровадження при ДПС України Центру проведення експертиз.

Реклама:

Законопроект також передбачає скасування обмежень за критерiєм кiлькостi найманих працiвникiв для п'ятої та шостої груп платникiв єдиного податку, що, на думку авторiв документа, сприятиме створенню додаткових робочих мiсць.

Документ також пропонує зниження ставки єдиного податку для п'ятої та шостої груп з 7% i 10% до 5% i 7%, введення електронної форми заповнення заяви про перехiд на спрощену систему оподаткування.

У податковiй сподiваються за допомогою цього законопроекту вирiшити проблемнi питання оподаткування ринку цiнних паперiв: передбачено введення особливої системи оподаткування операцiй з цiнними паперами та деривативами, крiм операцiй з корпоративними правами, що має сприяти зменшенню обсягу схемних операцiй з цiнними паперами на ринку.

"Проблема з ухиленням вiд оподаткування шляхом використання офшорних нерезидентiв та нерезидентiв у країнах iз пiльговим оподаткуванням (ставка податку на прибуток на шiсть процентних пунктiв i бiльше нижча, нiж в Українi) вирiшуватиметься шляхом впровадження формування доходiв для цiлей оподаткування у розмiрi 120% вартостi проданих таким нерезидентам товарiв (робiт, послуг)", - пояснили прес-служба податкової.

Крiм того, законопроект передбачає встановити шестимiсячний термiн використання марок акцизного збору старого зразка у разi їх замiни на новi, а також ввести авансову сплату акцизу пiд час їх придбання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: