Українці зможуть дізнатися реальну вартість імпортованих товарів

Середа, 5 вересня 2012, 20:04

Єврокомісія та Україна обмінюватимуться митною інформацією. Проект відповідного документа буде напрацьовано до кінця року.

Про це під час засідання круглого столу журналістам повідомив директор департаменту митного контролю та оформлення Державної митної служби Сергій Сьомка, йдеться у повідомленні "Урядового порталу".

Ця угода дасть можливість отримувати інформацію про реальну вартість товарів, які імпортуються в Україну.

"Таким чином ми ліквідуємо схеми приховування деякими суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності реальних сум договорів, тобто відбудеться детінізація цих процесів", - пояснив Сергій Сьомка.

Реклама:

Він повідомив, що робочою групою Державної митної служби спільно з представниками Європейської комісії готується проект угоди про обмін митною інформацією. Його планують винести на загальне обговорення вже на початку наступного року.

Перше засідання робочої групи відбудеться наприкінці вересня. З української сторони до її складу ввійшли 5 представників профільних департаментів Держмитслужби.

"І тут вже конкретно експерти на своєму рівні будуть відпрацьовувати механізми реалізації цього обміну інформацією. Ми очікуємо, що раз на місяць це будуть робочі зустрічі на паритетних засадах – в Брюсселі та Києві", - додав Сергій Сьомка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: