Ірак купить у Росії зброї на 5 мільярдів

Четвер, 27 вересня 2012, 13:17

Між Іраком і Росією можуть бути укладені контракти на постачання бойових літаків, вертольотів та іншої військової техніки на суму майже у 5 млрд доларів.

Про це передають "Ведомости" з посиланням на інформагентство "Сафак".

За словами менеджера російського оборонного підприємства, такі переговори дійсно ведуться, а навесні Росію відвідував міністр оборони Іраку, який оглянув ряд російських підприємств.

Очікується, що незабаром може бути укладений контракт на суму близько 4,3 млрд доларів на постачання до 30 ударних вертольотів Мі-28НЕ і 42 зенітних ракетно-гарматних комплексів "Панцир", повідомив співрозмовник видання.

Реклама:

В подальшому можуть бути укладені контракти на постачання винищувачів МіГ-29М/М2.

Пакет збройових контрактів може бути узгоджений до візиту прем'єр-міністра Іраку Нурі аль-Малікі в Росію, який очікується в жовтні.

Ірак за Саддама Хусейна був одним з основних покупців радянської зброї.

Після окупації країни США в 2003 році провідним постачальником озброєнь іракській армії стали американці, які уклали контракти на суму до 15 млрд доларів, а також їхні союзники, в тому числі і Україна, що отримала контрактів на 1,6 млрд доларів.

Нагадаємо, в лютому 2012 року міністр оборони України Дмитро Саламатін заявив, що за попередніми розрахунками, у найближчі три-п'ять років обсяги замовлень "Укрспецекспорту" і його дочірніх підприємств становитимуть близько 5 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: