"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна і Канада планують розширити угоду про вільну торгівлю: що обговорять

П'ятниця, 28 січня 2022, 14:50
 
getty images

Україна і Канада починають переговори про модернізацію двосторонньої угоди про вільну торгівлю (CUFTA), яка набула чинності 2017 року.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Проведення переговорів анонсували перший віцепрем'єр - міністр економки України Юлія Свириденко та міністр зовнішньої торгівлі, підтримки експорту, малого підприємництва та економічного розвитку Канади Мері Інг під час онлайн-зустрічі 27 січня.

"Сьогодні, коли ми відзначаємо 30-ту річницю встановлення дипломатичних відносин між Україною та Канадою, модернізація CUFTA є взаємовигідною для підприємств та споживачів наших держав", - заявила Свириденко.

Реклама:

В уряді додали, що за результатами 2021 року обсяг експорту українських товарів до Канади зріс майже вдвічі - з 81,3 до 160,1 мільйона доларів США.

"CUFTA дозволила експортерам обох країн використовувати більше можливостей, покращила умови доступу до ринків та створила більш передбачуване та прозоре торгове середовище", - йдеться у повідомленні.

Під час майбутніх перемовин щодо модернізації CUFTA Канада та Україна обговорять можливість розширення співпраці в багатьох аспектах.

Зокрема, в сфері послуг, інвестицій, електронної торгівлі, працевлаштування та навколишнього середовища, пояснили в уряді.

"Сторони мають намір забезпечити рівні можливості для міжнародної торгівлі, особливо для підприємств малого та середнього бізнесу.

Інтеграція нових положень у CUFTA диверсифікує та розширить торговельну співпрацю між Канадою та Україною, що сприятиме довготривалому економічному зростанню", - резюмували там.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: