Азарову потрібно два тижні для доопрацювання держбюджету

Вівторок, 18 вересня 2012, 15:34

Кабінет міністрів протягом двох тижнів внесе зміни в дохідну частину проекту держбюджету-2013 для повторного внесення документа до Верховної ради.

Про це повідомляє видання "Дело" посилаючись на заяву міністра соціальної політики Сергія Тігіпка.

За його словами, у Верховній раді зареєстровано кілька законопроектів, що збільшують дохідну частину держбюджету приблизно на 7 млрд гривень, які необхідно врахувати при підготовці проекту закону про держбюджет.

"Це - законопроекти про багатство, практично підвищуються всі ввізні мита - в цілому це дає близько 7 млрд додаткових доходів. Верховна рада нам сказала: давайте розглянемо ці законопроекти, і після цього з урахуванням того, що буде прийняте, внесемо до держбюджету. Думаю, у нас буде два тижні на те, щоб внести зміни ", - сказав міністр.

Реклама:

Нагадаємо, Кабмін 12 вересня схвалив і в обумовлений термін (до 15 вересня) вніс до парламенту проект держбюджету-2013, однак спікер Володимир Литвин після обговорення з бюджетним комітетом повернув його на доопрацювання.

Даний проект держбюджету-2013 заснований на прогнозі зростання ВВП в 2013 році на 4,5% (номінальний обсяг - 1,6 трлн гривень) при інфляції 5,9%.

Дефіцит держбюджету пропонується в розмірі 27,8 млрд гривень, або 1,65%.

При цьому доходи бюджету можуть зрости на 6,4% в порівнянні з планом на 2012 рік - до 394,6 млрд гривень, а сума видатків та кредитування з держбюджету збільшиться на 6,3% - до 434,6 млрд гривень.

В цілому доходи зведеного бюджету країни в наступному році оцінюються в 499,4 млрд гривень, що на 8% вище плану на 2012 рік.

Крім того, 18 вересня, Парламентська опозиція заявила, що вимагає щоб закон про державний бюджет України на 2013 рік розглядав новий склад Верховної ради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: