У І півріччі АЕС України перевиконали план виробництва електроенергії

Четвер, 23 серпня 2012, 09:48

На українських АЕС в І півріччі 2012 року було вироблено 45313 млн кВт/год електроенергії, або 101% від планового завдання.

Про це йдеться в коментарі керівництва "Енергоатому", передає DT.UA.

"У І півріччі 2012 року Міненерговугілля було доведене планове завдання для АЕС з виробництва електроенергії 44881 млн кВт/год, а фактичне виробництво електроенергії становило 45313 млн кВт/год, або 101% від планового завдання", - йдеться в повідомленні НАЕК.

При цьому НАЕК "Енергоатом" заявляє про неможливість неврахованого відпуску електроенергії з енергоблоків АЕС.

Реклама:

У НАЕК вважають, що "журналісти в гонитві за сенсацією, кажучи нібито про відпуск електроенергії "на мільйони гривень для невідомого споживача", демонструють небажання розібратися в суті питання".

"Легко дізнатися, що енергоринок сьогодні працює за принципом єдиного пулу: весь обсяг електроенергії, яку виробляють енергогенеруючі компанії (в тому числі "Енергоатом"), відпускається виключно в оптовий ринок електроенергії. Це підтверджується показниками лічильників за фактом їхньої двосторонньої звірки. Тому неврахований відпуск електроенергії з енергоблоків АЕС технічно неможливий", - йдеться в коментарі "Енергоатому".

Нагадаємо, нещодавно уряд звільнив з посади президента НАЕК "Енергоатом" Юрія Недашковського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: