Нафта дорожчає через макроекономічну статистику США

Понеділок, 20 серпня 2012, 10:44

Світові ціни на "чорне золото" збільшуються в ході торгів 20 серпня на фоні опублікованої 17 серпня серії макроекономічних даних в США.

Про це свідчать дані торгів, передають "РИА новости".

На ранок 20 серпня вартість вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI виросла на 0,33 долара, або на 0,34%, - до 96,34 долара за барель.

Ціна вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,54 долара, або на 0,47%, - до 114,25 долара за барель.

Реклама:

Індекс споживчих настроїв в США в серпні підвищився, згідно з попередніми даними, до 73,6 пункту з 72,3 пункту в липні.

Експерти припускали збереження індексу на рівні липня - в 72,3 пункту.

Аналітична компанія Conference Board повідомила, що індекс випереджальних економічних показників у США в липні збільшився на 0,4% після зниження на 0,4% в червні.

Аналітики при цьому очікували зростання лише на 0,2%.

"Зростання цін на нафту пов'язане з поліпшенням споживчих настроїв в США", - вважає головний ринковий аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер, цитований агентством Bloomberg.

Крім того, за словами Спунер, зростання обсягів видобутку в Саудівській Аравії розцінюється інвесторами як свідчення підвищення попиту, що підтримує позитивну динаміку цін на сировину.

У червні країна наростила видобуток на 3% до 10,1 мільйона барелів на добу, перевершивши показники Росії (9,9 мільйона барелів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: