Компанія Ахметова і Новінського сконцентрувала 49% "Запоріжсталі"

Понеділок, 30 липня 2012, 18:22

Компанія Метінвест Ріната Ахметова та  Вадима Новінського оголосила про реалізацію опціону на викуп 50% в гірничо-металургійному бізнесі Групи Індустріал.

В результаті реалізації опціону, Метінвест разом з групою інвесторів консолідував понад 50% акцій комбінату "Запоріжсталь", йдеться у повідомленні компанії.

"За підсумками етапів операції Метінвест разом з групою інвесторів став власником 50,0032% акцій комбінату "Запоріжсталь» (в т.ч. Метінвест - 49,0032%, група інвесторів - 1%), а також акцій, що раніше належали Групі Індустріал в цілому ряді інших гірничо-металургійних підприємств", - сказано у повідомленні.

За даними Метінвесту, в майбутньому компанія планує завершити консолідацію контрольного пакета.

Реклама:

"Всі необхідні дозволи на консолідацію контрольного пакета акцій комбінату "Запоріжсталь" були отримані Метінвестом в антимонопольних органах України та інших країн", - зазначили у компанії.

Нагадаємо, група "Метінвест" об'єднує гірничо-металургійні підприємства і компанії по всьому ланцюжку вертикальної інтеграції: від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції із сталі.

До групи входять активи, розташовані в Україні, Європі та США.

"Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,25%) Ріната Ахметова і "Смарт-Холдинг" (23,75%) Вадима Новінського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: