Ощадбанк отримав 1,5 мільярда для вкладників Ощадбанку СРСР

Вівторок, 3 липня 2012, 10:44

Державна казначейська служба 2 липня відповідно до розписом держбюджету на липень перерахувала на рахунки Ощадбанку 1,5 млрд гривень бюджетних коштів на виплату компенсацій знецінених заощаджень громадян колишнього Ощадбанку СРСР.

Виплати вкладникам Ощадбанку СРСР компенсаційних тисяч гривень почалися 1 червня, повідомляє портал "Дело".

Як відомо, на початку 2008 року вкладникам почали видавати по 1 тис. гривень. Виплати здійснювалися відповідно до постанови Кабінету міністрів від 9 січня 2008 року.

До виплати компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР повернулися навесні 2012 року, за 8 місяців до парламентських виборів.

Реклама:

7 березня Янукович пообіцяв виплатити 6 млн громадянам по 1 тис. гривень компенсацій за знеціненими вкладами Ощадбанку СРСР у червні-грудні.

2 квітня Ощадбанк почав актуалізацію даних про вкладників Ощадбанку СРСР для виплати їм компенсацій, а вже 23 квітня Кабінет міністрів затвердив механізм компенсації за вкладами Ощадбанку СРСР в 2012 році.

Янукович також доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову продовжити виплачувати компенсації по внесках Ощадбанку СРСР до 2016 року.

Станом на 2 січня 1992 року залишки проіндексованих вкладів склали 124,19 млрд гривень, у тому числі 2,29 млрд гривень - цінні папери колишнього СРСР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: