Золото дорожчає одночасно зі зміцненням євро

Вівторок, 17 липня 2012, 14:59

Золото дорожчає одночасно зі зміцненням євро на тлі очікувань нових стимулюючих заходів від ФРС США.

О 13:30 золото торгувалося по 1595,09 долара за тройську унцію у порівнянні з 1589,79 долара на закриття торгів у понеділок, а ф'ючерси із постачанням у серпні в США подорожчали на 3,2 долара - до 1594,8 долара за унцію, повідомляє агентство Reuters.

Ринки чекають, що глава ФРС Бен Бернанке під час виступу в Конгресі натякне на новий раунд "кількісного пом'якшення", враховуючи спад роздрібних продажів в США в червні і зниження прогнозу зростання світової економіки МВФ.

Нові стимулюючі заходи сприятливі для золота, оскільки ведуть до зниження процентних ставок, що зменшує упущену вигоду від інвестицій у дорогоцінний метал, який не приносить відсотків.

Реклама:

"Бачачи погіршення американських показників, ринок починає сподіватися на якісь дії, або принаймні слова ФРС, спрямовані на підтримку зростання", - сказав аналітик Deutsche Bank Деніел Бребнер.

У вівторок долар знижується до євро та інших основних валют в очікуванні промови Бернанке.

Фізичний попит в Індії - найбільшому в світі споживачі золота - залишається слабким. Із серпня по листопад в Індії пройде сезон фестивалів, коли традиційно зростає продаж золотих прикрас.

"Обсяг продажів у Китаї та Індії залишається зниженим. Обсяг торгів на Шанхайській біржі золота за останні п'ять днів склав менше 5700 кілограм, що на 30% менше середнього дванадцятимісячного показника", - говориться в звіті UBS.

Запаси найбільшого у світі забезпеченого золотом ETF-фонду SPDR Gold Trust у понеділок скоротилися на 3,6 тонни, а з початку липня - на 13,4 тонни.

О 13.30 срібло торгувалося по 27,49 долара за унцію у порівнянні з 27,29 долара на закриття торгів у понеділок, платина коштувала 1418,47 долара проти 1412,05 долара за унцію , паладій - 580,41 долара проти 573,23 долара за унцію.

За даними галузевої групи ACEA, продажі автомобілів в Європі в червні сповільнилися до мінімального темпу за вісім місяців. Ціни на платину і паладій, використовувані у виробництві автомобільних каталізаторів, залежать від стану автомобільної промисловості.

"Якщо автопродажі знову зростуть, це має надати позитивний ефект на платину і паладій, особливо на платину, тому що в Європі більш поширені дизельні двигуни", - говориться у звіті Commerzbank.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: