Нафта дешевшає через новини з Норвегії

Вівторок, 10 липня 2012, 09:01

Світові ціни на нафту знижуються 10 липня після того, як влада Норвегії заборонила профспілкам нафтогазової галузі проводити локаут (тимчасову зупинку роботи), який повинен був початися в ніч на 10 липня і погрожував повною зупинкою видобутку на шельфі країни.

Про це свідчать дані бірж, передають "РИА новости".

Вартість серпневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI на електронних торгах в Нью-Йорку на ранок 10 липня знизилася на 1,25 долара, або на 1,45%, - до 84,74 долара за барель.

Ціна серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 1,93 долара, або на 1,92%, - до 98,39 долара за барель.

Реклама:

Глава Мінпраці Норвегії Ханне Бьерстрем заявила, що відповідно до повноважень свого відомства, вона розпорядилася припинити страйк у нафтогазовій галузі в зв'язку з важкими економічними наслідками, якими ці дії загрожують державі.

Представники профспілок повідомили, що нафтовики підкоряться цьому рішенню і без затримки повернуться на свої робочі місця.

Компанія Statoil зазначала, що дефіцит виробництва "чорного золота" у разі локауту, брати участь в якому мали намір близько 6,5 тисячі робітників, міг становити близько 1,2 мільйона барелів на день.

Крім того, з песимізмом інвестори відреагували на статдані з Китаю, що свідчать про уповільнення зростання обсягів імпорту країн.

При цьому обсяг імпорту нафтопродуктів в минулому місяці в країні скоротився на 15% - до 21,7 мільйона тонн з 25,48 мільйона тонн місяцем раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: