Суд повернув "Магарач" державі

Вівторок, 12 червня 2012, 15:38

Кримський господарський суд прийняв рішення про повернення торгової марки "Магарач" у державну власність.

Про це заявив директор Інституту вина і виноградарства Анатолій Зотов, повідомляє DT.UA.

Він нагадав, що у 2005 році попереднє керівництво Інституту безкоштовно передало ТМ "Магарач" приватній естонській компанії Magarach OU.

Окрім того, була зруйнована дослідна база інституту; площа виноградників в агрофірмі "Магарач" зменшилася майже на 245 гектарів, а кредиторська заборгованість підприємства склала понад 12 млн гривень.

Реклама:

"Зараз, замість того, щоб примножувати "національну гідність", тобто чудове вино, ми повинні ходити по судах і відроджувати "Магарач" із попелу. Тішить те, що на сьогодні є рішення суду першої інстанції Кримського господарського суду про визнання недійсними угод, на підставі яких торговельна марка пішла з державної власності у приватну компанію. Засновниками цієї компанії були прямі родичі колишнього директора інституту Анатолія Авідзби", - заявив Зотов.

При цьому він зазначив, що компанія Magarach OU подала на апеляцію.

Разом із тим, Зотов висловив упевненість, що рішення про остаточне повернення ТМ "Магарач" у державну власність буде прийняте Севастопольським апеляційним судом вже протягом червня.

"Інститут вина і виноградарства "Магарач" володів торговою маркою "Магарач" з 1828 року, тому її потрібно повернути законному власникові - державі", - заявив він.

Зотов також повідомив, що нині Національний інститут винограду і вина "Магарач" почав випускати під своєю маркою оригінальні вина на основі власних матеріалів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: