Болгарія збільшить закупівлю газу в Азербайджані

Субота, 28 квітня 2012, 09:22

Болгарський державний енергетичний холдинг BEH і державна нафтогазова компанія Азербайджану ДНКАР підписали угоду про збільшення постачання азербайджанського газу в Болгарію і Євросоюз.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на прес-службу міністерства енергетики Болгарії.

Болгарія, яка споживає в рік 3-4 млрд кубометрів газу, переважно російського, шукає нових постачальників і планує закуповувати в Азербайджану до 1 млрд кубометрів щорічно з 2014 року. Для цього їй необхідно побудувати сполучний газопровід із Туреччиною.

За словами прем'єр-міністра Болгарії Бойко Борисова, який перебуває з офіційним візитом в Азербайджані, Брюссель повинен дозволити будівництво цього газопроводу, щоб урізноманітнити джерела постачань до Європи.

Реклама:

"Якщо нам не дозволять будувати з'єднувальний газопровід, то слово "диверсифікація" не буде означати нічого. Особливо з урахуванням того, що "Набукко", швидше за все, буде побудований десь в дуже віддаленому майбутньому", - заявив Борисов.

Майбутнє проекту "Набукко", який колись був кращим проектом ЄС для постачання азербайджанської нафти, стає все більш туманним.

У середу угорська нафтова компанія MOL знову піддала перспективи "Набукко" сумніву, не затвердивши річний бюджет компанії, що займається проектом, а в четвер заявила, що готова продати частку в проекті.

ЄС у відповідь заявив, що Угорщина хоч і важлива для "Набукко", але не є його головним учасником.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: