Банки єврозони пом'якшать умови видачі кредитів

Середа, 25 квітня 2012, 15:11

Банки єврозони припинять посилювати критерії для видачі кредитів компаніям в найближчі місяці після значного пом'якшення вимог у першому кварталі цього року порівняно з останнім кварталом попереднього.

Про це говориться в доповіді Європейського центробанку, пише Reuters.

У своєму останньому щоквартальному дослідженні банківського кредитування ЄЦБ повідомив, що тільки два відсотки банків єврозони, із загального числа, що взяли участь у дослідженні, планують пред'являти більш жорсткі критерії фірмам, які хочуть отримати кредитування в другому кварталі поточного року.

Дослідження ЄЦБ, в якому взяв участь 131 банк, було проведено в період з 23 березня по 5 квітня, і є першим документом, що враховує операції ЄЦБ з вливання більше трильйона євро в банківську систему єврозони.

Реклама:

Результати дослідження повинні пом'якшити побоювання інвесторів щодо нависаючого кредитного колапсу.

Європейський ЦБ також повідомив, що лише 9% банків посилили критерії кредитування для фірм у першому кварталі цього року порівняно з 35% в останньому кварталі минулого року.

Хорошим сигналом також є те, що 7% банків, що брали участь в опитуванні, очікують збільшення попиту на кредитування в другому кварталі, в порівнянні з 30%.

Попит на іпотеку, тим не менш, згідно з прогнозами 12% банків, продовжить знижуватися в період з квітня по червень.

Статистика ЄЦБ минулого місяця вказала на те, що банки урізали кредитування компаній єврозони в лютому.

Проте дані не показують, чи було падіння зумовлено низьким попитом або пропозицією.

Ділова активність в єврозоні продовжила падати в квітні, розвіявши надії на те, що регіону вдасться впоратися з рецесією в найближчим часом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!