Економіка Франції у першому кварталі трохи пригальмувала

Вівторок, 10 квітня 2012, 16:33

Економіка Франції не показала зростання в першому кварталі і поки не дає приводу говорити про помітне відновлення активності в найближчі місяці.

Про це повідомив Банк Франції, передає Reuters.

У щомісячній доповіді Банк Франції зазначив, що друга найбільша економіка єврозони уникнула рецесії, розширившись на 0,2% в четвертому кварталі 2011 року.

Однак в найближчі місяці активність, імовірно, не зміниться, зазначив банк.

Реклама:

Цю картину підтверджують слабкі виробничі дані, опубліковані у вівторок національним бюро статистики INSEE.

Банк Франції повідомив, що індикатор ділових настроїв для промисловості не змінився в березні, залишившись на рівні 95 пунктів, тримісячного мінімуму, досягнутого в лютому.

"Прогнози говорять, що активність залишиться стабільною в короткостроковій перспективі", - повідомив банк.

Враховуючи бюджетні скорочення по всій Європі, що впливають на зовнішній попит на французькі товари, і зростаюче безробіття в країні, слабкий прогноз зростання не викликає подиву, кажуть економісти.

"Цифри трохи розчаровують, - сказав Мікель Мартінес з Societe Generale, що очікує 0,5-відсоткового зростання економіки Франції в 2012 році. - Вони відповідають циклічній картині французької економіки, яка загальмувала в четвертому і першому кварталах і де відновлення буде слабким. Не можна проводити жорстку бюджетну корекцію протягом двох років і чекати в той же період сильного зростання".

Президент Ніколя Саркозі, що відстає від суперника-республіканця в опитуваннях громадської думки напередодні виборів, зробив скорочення дефіциту бюджету Франції основним пріоритетом.

Його уряд зменшив дефіцит до 5,2% ВВП в 2011 році, що виявилося нижче цілі в 5,7%, і обіцяє збалансувати бюджет в 2016 році.

Банк Франції повідомив, що завантаження промислових потужностей не змінилося в березні і залишилося нижчим довгострокового середнього значення.

Обсяги замовлень були близькі до нормальних рівнів, а запаси трохи перевищили прогноз.

Індекс ділових настроїв для сектора послуг також не змінився, залишившись на позначці 93 пункти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: