Ахметов купив собі ще одну шахту

Вівторок, 6 березня 2012, 17:38

Найбiльший приватний вертикально iнтегрований енергохолдинг України "ДТЕК" сконцентрував 95,4% акцiй ТДВ "Шахта "Бiлозерська" у Донецькій області.

Про це повiдомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на інформацію холдингу на сайтi Лондонської фондової бiржi.

Згідно із повідомленням, акцiї зареєстрованi на компанiю DTEK Holdings BV (Нiдерланди).

Шахта буде iнтегрована у вертикальну структуру "ДТЕК".

Реклама:

"Очiкується, що iнвестицiї "ДТЕК"допоможуть збiльшити видобуток шахти до понад 1 млн тонн у наступному роцi. У 2014 роцi виробництво збiльшиться до 1,35 млн тонн", - зазначається в повiдомленнi.

Як повідомлялося, комiсiя iз захисту конкуренцiї Сербiї в сiчнi 2012 року дозволила DTEK Holdings BV сконцентрувати 74,75% акцiй ТДВ "Шахта "Бiлозерська".

У листопадi 2008 року мiж ТДВ "Шахта "Бiлозерська" та регiональним вiддiленням Фонду держмайна України в Донецькiй областi був укладений договiр оренди цiлiсного майнового комплексу (ЦМК) шахти "Бiлозерська", що входить до складу об'єднання "Добропiллявугiлля". У результатi вона була виведена зi складу держпiдприємства.

У листопадi 2010 року Господарський суд Донецької областi за позовом "Добропiллявугiлля" розiрвав договiр оренди ЦВК шахти "Бiлозерська" з ТДВ "Орендне пiдприємство "Шахта "Бiлозерська".

У жовтнi 2011 року ТОВ "Екойл" (Київ) повторно виставило на продаж 89,03% частку у ТДВ "Шахта "Бiлозерська".

Компанiя планувала реалiзувати свою частку за номiнальною вартiстю - 622,71 тис. гривень.

У сiчнi 2011 року ДТЕК пiдписав iз ФДМ договiр оренди ЦМК ДП "Добропiллявугiлля", до якого входила шахта "Бiлозерська", на 49 рокiв.

ДТЕК створена в 2005 роцi для управлiння енергетичними активами групи "Систем кепiтал менеджмент" (СКМ, Донецьк) Рiната Ахметова.

Корпорацiї делегованi функцiї зi стратегiчного управлiння пiдприємствами групи, що становлять вертикально iнтегрований ланцюжок iз видобутку та збагачення вугiлля, виробництва та реалiзацiї електроенергiї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: