Держмитслужба офіційно спростувала наявність черг і затримок

Середа, 21 березня 2012, 15:00

Інформація, поширювана у ЗМІ, щодо начебто простої з четверга минулого тижня, зокрема на Південній та Чопській митницях, не відповідає дійсності.

Про це заявили у прес-службі Держмитслужби.

"Кожного дня Держмитслужба перераховує до державного бюджету близько 500 млн гривень. Такі надходження були б неможливі при будь-яких масштабних затримках. Всі сумлінні платники податків, які подають свої документи до митного оформлення, оформлюються оперативно і без будь-яких перешкод", - наголосили у прес-службі.

Згідно із повідомленням, пункти пропуску Південної митниці працюють у звичайному режимі.

Реклама:

Станом на 13:00 21 березня пропущено близько 270 автотранспортних засобів із товаром у напрямку ввезення на митну територію України, що планується для митного оформлення у режимі імпорту.

20 березня у Одеському та Ілічівському портах оформлено в режимі імпорту - 170 контейнерів, внутрішнього транзиту 295, прохідного транзиту 57.

Цей показник є середньостатистичним для зони діяльності Південної митниці, поінформували у Держмитслужбі.

"Чопською митницею постійно здійснюється контроль за визначенням митної вартості товарів, зокрема імпортних товарів на внутрішньому ринку, а також на ринку країн-виробників. З метою уникнення випадків заниження митної вартості товарів, що призводить до втрат надходжень до держбюджету, митницею можуть вимагатися додаткові документи, які підтверджують митну вартість товарів при оформленні", - зазначається у повідомленні.

"На сьогодні відсутні будь-які необґрунтовані затримки у митному оформленні товарів, пов'язані з питаннями визначення митної вартості. Черг у підрозділах митного оформлення Чопської митниці, які працюють із суб'єктами ЗЕД, немає", - поінформувала Держмитслужба.

На Львівській митниці, за її інформацією, також нема затримок у митному оформленні вантажів та транспортних засобів.

Нагадаємо, раніше джерело "Економічної правди" повідомило, що митниця стоїть з четверга минулого тижня і що глава Держмитслужби Калетник віддав розпорядження підвищити збори, що найімовірніше пов'язано з дорученням президента збільшити виплати.

За даними видання "Комментарии", існує негласне розпорядження голови Державної митної служби Ігоря Калетника про підняття індикативних цін на 20-200% за окремими групами товарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: