Під тиском сильного долара золото дешевшає

П'ятниця, 2 березня 2012, 18:02

Ціни на золото знижуються під тиском сильного долара і за підсумками тижня можуть показати найбільше зниження з середини грудня.

В 14.15 за Києвом золото торгувалося по 1,715 долара за тройську унцію в порівнянні з 1,717 долара на закриття торгів 1 березня, пише Reuters.

За тиждень дорогоцінний метал може подешевшати на 3%.

Курс долара піднявся до максимуму дев'яти місяців до єни і підвищився до євро, чинячи тиск на золото, ціна якого, як правило, змінюється обернено пропорційно курсу долара.

Реклама:

"У найближчій перспективі ми очікуємо слабкості (ринку золота) і рекомендуємо клієнтам не намагатися зловити падаючий ніж. Ми б почекали з визначенням короткострокового прогнозу, але наш середньо- і довгостроковий прогноз для золота залишається позитивним", - сказав директор Goldcore Марк О'Бірн.

Демонструючи прихильність інвесторів до золота, запаси найбільшого в світі забезпеченого дорогоцінним металом фонду ETF перевищили 70,76 мільйона унцій, досягнувши абсолютного максимуму.

Виділення Європейським центробанком дешевих кредитів на 500 мільярдів євро на цьому тижні надасть підтримку золоту в довгостроковій перспективі, оскільки допоможе стримати процентні ставки в єврозоні, кажуть аналітики.

У п'ятницю ціна золота в євро підвищилася на 0,4% до 1,294 євро за унцію, але за підсумками тижня може знизитися на 1,8%.

В 14.15 за Києвом срібло торгувалося по 35,15 долара за унцію в порівнянні з 35,44 долара на закриття торгів у четвер, платина коштувала 1,7 долара проти 1,696 долара і паладій - 711,5 долара проти 714,57 долара.

Компанія Impala Platinum, яка посідає друге місце в світі по виробництву платини, недовиробила 120 тис унцій через шеститижневий страйк на найбільшому в світі платиновому руднику Rustenburg.

Компанія планує відновити роботу копальні наступного тижня, але не знає, коли виробництво повернеться в норму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: