Автоімпорт не уникне розслідування

П'ятниця, 2 березня 2012, 09:55

Імпортери автомобілів програли судовий процес Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі та Мінекономіки, не зумівши домогтися скасування проведення розслідування щодо імпорту цієї продукції.

 

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на інформацію асоціації "Укравтопром".

29 лютого Окружний адміністративний суд Києва відхилив позов ТД "Ніко" (імпортер Mitsubishi), а 25 січня суд не прийняв до розгляду заяву Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД).

Розслідування відносно імпорту автомобілів МКМТ початку 30 червня 2011 року на підставі скарги автовиробників.

Реклама:

Заводи за посередництва асоціації "Укравтопром" звернулися до МКМТ з пропозицією збільшити ввізне мито, яке зараз складає 10%, до 33,4-47% в залежності від обсягу двигуна.

Свою позицію вони пояснювали тим, що з 2008 по 2010 рік частка імпортних автомобілів в загальному обсязі продажів в Україну зросла на 16 п.п.

Завантаження ж вітчизняних автопідприємств в 2010 році скоротилася до 20%.

Склад МКМТ на момент прийняття рішення про початок розслідування був нелегітимним, стверджує генеральний директор ВААІД Олег Назаренко.

"Тоді проводилася адміністративна реформа, і більше половини членів комісії вже не займали колишні посади в уряді. На цій підставі ми і звернулися до суду", - пояснює він.

Однак суд не прийняв позов до розгляду на тій підставі, що юристи, які представляли інтереси ВААІД, не мали на це повноважень.

За словами Назаренка, ВААІД вже оскаржила рішення суду в апеляційній інстанції.

В ТД "Ніко" рішення суду прокоментувати не змогли. Однак директор з корпоративного та стратегічного розвитку концерну "Ніко" Максим Рабинович підтвердив, що позовів було подано два: один - колективний - від імпортерів в особі ВААІД, другий - від ТД "Ніко".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: