Звільнення Клюєва стало сюрпризом для Брюсселя

Середа, 15 лютого 2012, 17:01

Звільнення з посади першого віце-прем'єра Андрія Клюєва стало сюрпризом для Брюсселя, і розцінюється в експертних колах, як втрата для відносин Україна-ЄС.

Це випливає з коментарів європейських експертів, що спеціалізуються по Україні, передає "Інтерфакс-Україна".

Експерти дали дуже високу оцінку діяльності колишнього першого віце-прем'єра, який відповідав як за сферу відносин України-ЄС, так і переговори щодо Угоди про асоціацію.

Так, експерт Європейського політичного центру Аманда Пол констатувала, що Клюєв був одним з головних переговірників у сфері відносин України-ЄС.

Реклама:

"Він виконав дуже позитивну роботу. Я думаю, що його розглядали в Брюсселі як відданого українській інтеграції. Клюєв зміг успішно завершити переговори щодо Угоди про асоціацію. Тепер все залежить від того, що станеться далі. Це - втрата (від відносин Києва та Брюсселя) ", - зазначила вона.

Експерт Брюссельського офісу центру Карнегі Ольга Шумило-Тапіола також стверджує, грунтуючись на своєму спілкуванні в Єврокомісії та Раді ЄС, що для європейців "це поки шок".

"Для європейців він був єдиною після президента людиною в Україні, з ким вони могли говорити: питання, яке часто задається з приводу України "а кому дзвонити", то Клюєв був тим єдиним номером для ЄС, за яким люди могли і хотіли дзвонити. З іншої точки зору, з його приходом почало щось робитися в переговорному процесі щодо Угоди про асоціацію", - підкреслила Шуміло-Тапіола.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: