Азаров доручив "розкрити" митну вартість товарів

Вівторок, 31 січня 2012, 14:00

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Державній митній службі спільно з Міністерством економіки та розвитку та Міністерством фінансів вивчити питання розкриття митної бази даних вартості товарів.

Про це прем'єр заявив у вівторок, відкриваючи засідання Ради підприємців при уряді, повідомляє портал "Дело".

"Я не розумію, чому ми з цього робимо таємницю? Ну, він (суб'єкт господарювання) же знає, яка база. Так що ми повинні це питання вивчити. У будь-якому випадку ми виграємо. Вивчіть, будь ласка, спільно з Мінекономіки та Мінфіном це питання, і ми його спеціально розглянемо", - сказав Азаров.

В ході засідання представник регіонального відділення Ради підприємців виступив з ініціативою оприлюднити закриту базу даних митної вартості товарів, яка використовується при оформленні вантажів на кордоні країни.

Реклама:

За його словами, нині закритість цієї бази створює масу умов для розвитку корупції серед співробітників митниці на місцях.

Водночас, глава Держмитниці Ігор Калетник виступив категорично проти подібної ініціативи.

"Вам ця база не потрібна, вона потрібна для митника. Ідеться про те, що ця база дає можливість визначити тих суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, які намагаються ухилитися від сплати податків і зборів, і відповідно відреагувати митнику", - сказав глава Дежмитслужби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: