У Колеснікова наполягають на різкому підвищенні акцизів на пальне. Документ

Четвер, 8 грудня 2011, 14:10

Міністерство інфраструктури направило в Кабінет міністрів законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України", в якому, зокрема, пропонує різко підвищити акцизний збір на нафтопродукти.

Про це повідомляє портал OilNews із посиланням на відповідний документ.

Найбільш радикально пропонується підвищити податки на дизельне паливо.

Так, акцизний збір на найпоширенішу марку дизпалива класу Євро-4, на яку припадає близько 70% ринку України, Мінінфраструктури пропонує підвищити більш ніж удвічі - до 100 євро за тонну.

Реклама:

Одночасно міністерство пропонує відмовитися від діючої диференційованої шкали акцизного збору на дизпаливо в залежності від його якості.

Що стосується бензину, то акцизний збір на нього Мінінфраструктури пропонує підвищити на 10% - до 200 євро за тонну.

Як говориться в пояснювальній записці до законопроекту, пропоноване зростання акцизів на нафтопродукти дозволить в 2012 р. додатково отримати 3,35 млрд грн. до бюджету, які будуть використані для збільшення фінансування автодорожнього комплексу України.

Як повідомлялося, Мінінфраструктури у вересні вже пропонувало підвищити ставки акцизного збору на бензини до 200 євро за тонну і на дизельне паливо до 120 євро за тонну, і уніфікувати на ДП.

Тоді проти уніфікації ставок акцизного збору виступила Американська торговельна палата в Україні (АТПУ).

У середині вересня 2011 р. глава Мінінфраструктури Борис Колесніков висловив невдоволення надходженнями до бюджету від акцизного збору через "огидне адміністрування" податку.

Водночас, відомство Колесникова не пропонує методів боротьби із "тіньовим" ринком, що могло б збільшити доходи бюджету без збільшення податкового тиску на споживача.

 
 
 
 
 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: