Податківці будуть контролювати угоди з нерухомістю і авто

Вівторок, 13 грудня 2011, 09:50

Фізичним особам, які продають нерухомість і автомобілі, стане складніше ухилятися від оподаткування, адже у Партії регіонів пропонують дозволити податківцям контролювати оцінювачів, щоб виключити можливість заниження вартості угод.

Про це пише "Коммерсант-Україна".

Учасники ринку погоджуються, що прийняття закону дозволить збільшити податкові платежі, але монополізація галузі спричинить подорожчання послуг оцінювачів.

Сферу діяльності з оцінки вартості об'єктів нерухомості, земельних ділянок та транспортних засобів очікують зміни.

Реклама:

Член комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Андрій Пінчук подав до парламенту законопроект N9574, що пропонує внести до Податкового кодексу поправки, якими контроль за сферою оцінювання буде переданий від Фонду держмайна (ФДМ) та Державного агентства земельних ресурсів Державної податкової служби (ДПС).

Як пояснив Пінчук, це необхідно, щоб виключити можливості заниження оціночної вартості майна та виведення з тіні операцій на ринку нерухомості та купівлі-продажу транспортних засобів.

"Норми будуть поширюватися тільки на фізичних осіб. Зараз при операціях купівлі-продажу оціночна вартість об'єкта, тобто база оподаткування, занижується вдвічі", - говорить він.

Тому для отримання до держбюджету 2 млрд гривень депутат пропонує реформувати галузь.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: