ДПСУ: 96% українців добровільно платять податки

П'ятниця, 18 листопада 2011, 19:02

З початку 2011 року платники податків сплатили до зведеного бюджету 213,5 млрд грн., і 96% цієї суми сплачено ними добровільно.

Про це заявив голова Державної податкової служби Олександр Клименко під час апаратної наради в ДПСУ, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"В цілому сума добровільної сплати склала 204,2 млрд грн. Лише 5,5 млрд грн. стягнуто примусово, і тільки 3,8 млрд грн. надійшло за результатами контрольно-перевірочних заходів", - сказав керівник податкового відомства.

На його думку, це свідчить про те, що акцент податкової політики держави перенесено на добровільну сплату податків. І це дало позитивні результати.

Реклама:

"Коли вперше була задекларована ідея ослаблення фіскального тиску і переходу до партнерського формату роботи з платниками, багато поставилися до цього скептично. Багато хто не вірив, що українські бізнесмени, яких позбавили жорсткого контролю, стануть платити податки. Практика довела, що скептики помилялися. Лояльне ставлення і рівні для всіх правила вітчизняного бізнесу дозволили продемонструвати високий рівень сумлінності та соціальної відповідальності", - зазначив Клименко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: