Інвестори вважають, що нові податкові норми знищать фінринок

Понеділок, 15 жовтня 2012, 15:31

Необдумане введення нових податкових норм та довільне тлумачення Податкового кодексу з боку ДПСУ веде до знищення фінансового ринку України.

Про це заявив гендиректор Української асоціації інвестиційного бізнесу (УАІБ) Андрій Рибальченко, йдеться у повідомленні прес-служби асоціації "Український Кредитно-Банківський Союз" (УКБС).

"Ми не може і не маємо права мовчати, коли необдумане введення нових податкових норм та довільне тлумачення Податкового кодексу з боку ДПСУ фактично веде до знищення фінансового ринку України", - зазначив він.

Рибальченко зазначив, що якщо податкова не перегляне свою позицію щодо врахування від’ємного фінрезультату від операцій з цінними паперами при визначенні податкового зобов’язання з податку на прибуток, а новації, запропоновані нею, будуть закріплені на рівні законодавства, з ринку підуть як іноземні, так і вітчизняні інвестори.

Реклама:

"Враховуючи це, УАІБ, УКБС, ЛСОУ (Ліга страхових організацій України), ПАРД (Професійна асоціація реєстраторів і депозитаріїв) об’єдналися і направили листи президентові України, уряду, голові Верховної ради, представникам усіх політичних фракцій парламенту, голові Нацбанку, НКЦПФР з проханням вплинути на дії податкової та забезпечити посилений контроль за опрацюванням та прийняттям парламентом законопроекту про зміни до Податкового кодексу щодо подальшого удосконалення адміністрування податків і зборів", - сказано в повідомленні асоціації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: