Клюєв ще на крок наблизився до створення "альтернативної" імперії

Середа, 21 вересня 2011, 12:12

Австрійська компанія Activ Solar оголосила про завершення будівництва третьої черги сонячного парку "Охотникове" потужністю 20 МВт.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби підприємства.

Відповідно до повідомлення, на потужностях третьої черги буде вироблятися більш ніж 25000 МВт/год електроенергії на рік.

Очікується, що сонячна установка задовольнить потреби в електроенергії 5 тисяч домашніх господарств, і дозволить скоротити більш ніж на 20 тисяч тонн викидів вуглекислого газу на рік.

Реклама:

Проект "Охотникове" має загальну потужність 80 МВт, займає більше 160 га і є найбільшою сонячної фотоелектричною (PV) установкою в Центральній та Східній Європі.

Проект розділений на чотири черги по 20 МВ. Після завершення він буде підключений до національної мережі і буде працювати за "зеленим тарифом".

Activ Solar - міжнародна група компаній зі штаб-квартирою у Відні, яка спеціалізується на розробці і виробництві сонячних технологій. Компанію пов'язують із братами Клюєвими.

Також у Відні розташована фірма Slav AG, якій належить компанія "Актив фінанс груп", зареєстрована в Києві на Різницькій, 3.

За цією адресою розміщена штаб-квартира Клюєвих та представництво Activ Solar.

"Актив фінанс груп" належить "Актив банку", який теж контролюється братами Клюєвими. Крім того, Activ Solar володіє запорізьким "Заводом напівпровідників".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: