У Пшонки кажуть, що профспілки хотіли привласнити 26 об'єктів у столиці

П'ятниця, 16 вересня 2011, 17:27

Прокуратура Києва виявила численні порушення в діяльності Федерації профспілок України, у тому числі безпідставне відчуження державного майна.

Про це на прес-конференції заявив заступник генерального прокурора Анатолій Мельник, повідомляє агентство УНІАН.

За його словами, у Києві без погодження з Фондом держмайна службовими особами ФПУ самовільно відчужено 10 із 25 об'єктів нерухомості. Їх загальна вартість становить понад 20 мільйонів гривень.

За інформацією Мельника, колишній керівник закритого акціонерного товариства "Укрпрофоздоровниця", яке є дочірнім підприємством та створене ФПУ, здійснив без необхідної згоди ФДМУ відчуження санаторію імені "1 Травня" в Пущі-Водиці.

Реклама:

За цим фактом прокуратура Києва порушила кримінальну справу і вже направила її до суду.

Також прокуратура виявила факти розтрати керівниками ФПУ коштів організації.

За словами прокурора, у 2009 році Київська міська рада заборонила святкування на Хрещатику першотравневих свят. Незважаючи на це, керівники ФПУ нібито для святкування 1 травня перерахували майже 2 мільйони гривень на рахунки фіктивної фірми.

У зв'язку з цим прокуратура міста порушила кримінальні справи стосовно директора фіктивного підприємства, а також проти службових осіб ФПУ, які привласнили членські внески організації.

Крім того, Мельник повідомив, що прокуратурою встановлено порушення законодавства в частині самовільної реєстрації права власності на об'єкти нерухомості не за державою, а за ФПУ з метою подальшої їх передачі на користь приватних структур.

Прикладом цього, за його словами, є незаконна реєстрація ФПУ на свою користь таких об'єктів у Києві як готельний комплекс "Турист", адміністративний будинок "Укрпрофоздоровниці" на вулиці Шота Руставелі, Будинок профспілок на Майдані Незалежності, 2.

Прокурор підкреслив, що на сайті ФПУ вказується, що жодних кроків у напрямку відчуження майна не здійснювалося, однак у ході перевірок та проведеного досудового слідства встановлені документальні докази підготовки до відчуження більшості профспілкових об'єктів.

Прокурор зазначив, що прокуратура столиці звернулася до суду з позовами про визнання права власності на ці об'єкти за державою в особі ФДМ та витребування цього майна з чужого незаконного володіння.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: