Короткострокові борги України зростають

П'ятниця, 16 вересня 2011, 17:14 -

Короткостроковий зовнiшнiй борг України за залишковим термiном погашення за другий квартал 2011 року збільшився майже на 4%, до 53,5 мільярда гривень,

Про це йдеться у відповідному повідомленні на сайтi Нацбанку.

"Обсяг короткострокового зовнішнього боргу за залишковим терміном погашення на кінець першого півріччя 2011  року становив 53,5  мільярда доларів, що становить 43,4% від загального обсягу валового зовнішнього боргу України", - зазначається у повідомленні. 

Відповідно до інформації НБУ, за перше півріччя 2011  року зовнішній борг,  що підлягає сплаті протягом наступних чотирьох кварталів, зріс на 3,6 мільярда доларів. 

Реклама:

"Накопичення обсягів боргу відбулося головним чином через зростання заборгованості реального сектору економіки", - наголошується у повідомленні.

Зокрема, каже регулятор, зросла заборгованість за торговими кредитами - на 2 мільярди доларів, та просроченими зобов'язаннями - на 900 мільйонів доларів.

"Загалом,  короткостроковий борг реального сектору включно з міжфірмовим на кінець першого півріччя досяг 33,9  мільярда доларів", - зазначає Нацбанк. 

В повідомленні також відзначається, що збільшується короткостроковий борг сектору грошово-кредитного регулювання - через урахування перших виплат за кредитом МВФ у 2012  році - 1,2 мільярда доларів протягом першого півріччя. 

Справка. Короткостроковий зовнiшнiй борг України за залишковим термiном погашення характеризує обсяги планових платежiв за зовнiшнiми зобов'язаннями країни протягом наступних 12 мiсяцiв пiсля звiтної дати. Цей показник мiстить виплати лише за основною сумою боргу i не мiстить виплати вiдсоткiв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: