Гідрометцентр прогнозує зниження врожаю картоплі

Понеділок, 4 липня 2011, 18:27

Гідрометцентр прогнозує зниження врожаю картоплі через посуху на початку травня.

Про це повідомила начальник відділу агрометеорології Українського метеорологічного центру Тетяна Адаменко, передають "Экономические известия".

За її словами, у другій половині травня, коли починається клубнеутворення, в Україні були дуже високі температури на глибині залягання картоплі.

Через це спостерігалися такі явища, як формування великої кількості дуже дрібних картоплин, або воно взагалі припинялося.

Реклама:

"Зараз ситуація покращиться, але доброго врожаю очікувати не слід, тому що ця дія незворотна", - повідомила експерт, не уточнивши обсягу очікуваного врожаю цієї культури.

Щодо затяжних дощів, які відзначалися в Україну в останню декаду, за словами Адаменко, погода, яку спровокував циклон, завдала збитків не тільки сільському господарству країни в цілому, а й окремим господарствам.

"Багато було ушкоджень, знищені окремі поля плодових і овочевих культур", - зазначила вона, додавши, що умови для росту овочів, у тому числі огірків, помідорів, склалися несприятливі, оскільки було мінімум сонячного світла, слабке запилення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!