S&P погрожує знизити рейтинг США у випадку дефолту

Четвер, 30 червня 2011, 12:30

Кредитний рейтинг США буде негайно скорочений до рівня "вибірковий дефолт", якщо держава пропустить платежі про боргах 4 серпня.

Про це сказав керуючий директор агентства Standard & Poor's Джон Чамберс, повідомляє Reuters.

Чамберс, який також є головою комісії S & P з суверенних рейтингів, сказав, що облігації, термін обігу яких закінчується 4 серпня, отримають рейтинг D, якщо уряд не зможе виконати зобов'язання по них.

Рейтинги інших Treasuries також будуть знижені, але не настільки різко.

Реклама:

"Якщо уряд США пропустить платіж, він отримає рейтинг D, - сказав Чамберс. - Це може статися відразу після 4 серпня, коли закінчується термін облігацій, оскільки у них немає періоду відстрочки погашення".

Побоювання про технічний дефолт зросли після того, як бюджетні переговори між демократами і республіканцями у Вашингтоні зірвалися раніше на цьому тижні.

Навіть короткостроковий дефолт США відразу ж підвищить вартість запозичень для країни, погрожуючи тендітному економічному відновленню і підриваючи статус долара як резервної валюти.

Четвертого серпня міністерство фінансів має виплатити 30 мільярдів доларів за короткостроковими облігаціями.

Оскільки переговори про борги зайшли в глухий кут, на поверхню почали виходити нові ідеї, такі як встановлення пріоритетів при поверненні боргів.

Але міністр фінансів Тімоті Гайтнер попередив законодавців, що таке рішення все одно змусить інвесторів остерігатися американських облігацій.

Гайтнер сказав, що, оскільки США зараз позичають приблизно 40 центів від кожного витраченого ними долара, установка пріоритетів у виплаті боргів без підвищення боргової "стелі" вимагатиме скорочення всіх урядових витрат на 40%.

S & P - не перше агентство, яке заявило, що знизить рейтинг США у разі невиконання зобов'язань.

На початку червня агентство Moody's пообіцяло скоротити американський рейтинг незабаром після можливого дефолту до рівня Аа.

У середу Moody's повідомило, що пониження кредитного рейтингу США також вплине на рейтинги деяких штатів і муніципалітетів, які мають сильні кредитні зв'язки з федеральним урядом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!