Україна у червні розподілить "кіотські" гроші

Понеділок, 30 травня 2011, 18:53

Уряд в червні затвердить порядок використання 160 мільйонів євро, отриманих від продажу Японії вуглецевих одиниць (парникових квот).

Про це заявив перший заступник голови Державного агентства екологічних інвестицій України Іван Варга, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"За два-три тижні Кабінет міністрів затвердить порядок використання коштів", - сказав він.

За словами Варги, кошти буде спрямовано на зниження викидів парникових газів і енергозбереження.

"В даний час агентство розглянуло близько 1 тисячі проектів, з них 360 проектів були затверджені, ще 360 знаходяться на розгляді", - зазначив він.

Перший заступник голови Держекоінвестіцій підкреслив, що раніше кошти, отримані за рахунок продажу Україні парникових квот, практично не використовувалися.

У лютому 2011 року завершилася реконструкція першого об'єкта за кошти, що були від продажу Японії парникових квот - Кримського республіканського закладу "Клінічний госпіталь інвалідів і ветеранів війни".

На цьому об'єкті були проведені роботи з утеплення та оздоблення фасаду, замінено вікна.

За даними Держстату Україні, в січні-березні 2011 року викиди забруднюючих речовин в атмосферу від стаціонарних джерел зросли на 9,51% в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року - до 54,16 мільйона тонн.

Кіотський протокол був прийнятий в японському місті Кіото 12 грудня 1997 року. У ньому визначені порядок і принципи спільного виконання зобов'язань із скорочення парникових викидів шляхом укладення спеціальних угод між сторонами протоколу.

Він набув чинності 16 лютого 2005 року. У рамках дії протоколу Україна продала Японії квоти на викид парникових газів в обсязі 30 мільйонів одиниць встановленої кількості (AAU).

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: