Богословська каже, що ЄЕСУ досі працює

Вівторок, 5 квітня 2011, 13:55
Тимчасова слідча комісія ВР з розслідування можливої державної зради в діях тодішнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко під час переговорів і підписання в 2009 році газових угод між "Нафтогазом" і російським "Газпромом" перевіряє інформацію про продовження діяльності компанії ЄЕСУ. 

Про це на засіданні комісії сказала її голова Інна Богословська - ПР, повідомляють "Українські новини". 

Богословська заявила про отримання комісією інформації від Державної служби статистики про те, що ЄЕСУ не ліквідована.

"Згідно з уточненням відповіді Державного комітету статистики (з 9 грудня 2010 року), "Єдині енергетичні системи України" працюють дотепер і не ліквідовані, незважаючи на те, що прем'єр-міністр Тимошенко робила заяву, що вже багато років ця компанія не працює", - сказала вона. 

Крім того, депутат заявила, що відповідно до отриманої комісією інформації, керівником цієї компанії є чинний депутат Верховної ради. Богословська не повідомила, хто саме. 

У зв'язку із цим комісія направила запит мерові Дніпропетровська Івану Куліченку й Головному управлінню статистики в Дніпропетровській області для підтвердження продовження діяльності компанії.

17 березня Рада створила зазначену комісію. 19 січня 2009 року "Нафтогаз" й "Газпром" підписали газові контракти на 2009-2019 роки. 

До приходу в політику Тимошенко займалася бізнесом, зокрема поставками газу з Росії в Україну через компанію ЄЕСУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: