Виплату боргу ЄЕСУ теоретично можна покласти на Тимошенко - Кузьмін

Четвер, 24 січня 2013, 10:10

Борг ЄЕСУ перед Мiноборони РФ, який суд зобов'язав виплачувати український уряд, теоретично можна покласти на екс-прем'єра Юлiю Тимошенко.

Про це в інтерв’ю газеті "Сегодня" заявив перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмiн.

"Теоретично можливо через суд покласти борг на саму Тимошенко, але для цього треба знайти її майно. Адже вона декларує лише квартиру в Днiпропетровську, яку давно заарештувало слiдство ще в "газовiй справi"... Чи буде покарано Тимошенко за цi борги - вирiшуватиме суд. Адже ви знаєте, що матерiали справи про борги ЄЕСУ i вбивство Щербаня  об'єднано, то разом i пiдуть у суд", - сказав Кузьмін.

Як повiдомлялося, Міноборони РФ звернулося до Госпсуду Києва з позовом про виплату урядом України 3,239 млрд гривень у справi корпорацiї "ЄЕСУ". Росiйська сторона висунула вимогу залучити як вiдповiдача, окрiм Кабмiну, Держказначейство.

Реклама:

ЄЕСУ в справi фiгурує як третя особа. Зазначений борг, як стверджує позивач, виник наприкiнцi 1990 рокiв, коли очолювана Юлiєю Тимошенко ЄЕСУ не виконала гарантованої урядом України на чолi з Павлом Лазаренком угоди 1997 року щодо постачання корпорацiєю "ЄЕСУ" продукцiї для потреб росiйського оборонного вiдомства.

Як відомо, 21 сiчня 2013 року генпрокурор Вiктор Пшонка повiдомив, що український уряд уже почав виплачувати Мiноборони РФ борг корпорацiї ЄЕСУ за рiшенням Апеляцiйного суду Києва, i наразi вже виплачено 15 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: