Суд по корпорації Тимошенко перенесли на березень

Вівторок, 12 лютого 2013, 10:49

В судовому засіданні по справі щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко про фінансові зловживання корпорації ЄЕСУ оголошено перерву до 5 березня.

Про це передає "Інтерфакс-Україна".

"Суд ухвалив вважати неможливим розгляд справи за відсутності підсудної Тимошенко Юлії Володимирівни та її за щитник. В судовому засіданні оголошується перерва до 5 березня, 10:00 ранку", - сказав суддя Костянтин Садовський на засіданні.

Як відомо, Міноборони РФ зажадало стягнути з Кабміну України 3,239 млрд гривень.

Реклама:

Господарський суд Києва задовольнив позов Міноборони РФ до Кабміну з обов'язку корпорації ЄЕСУ і зобов'язав уряд України виплатити дану суму.

Як повідомлялося, Міноборони РФ звернулося до Господарського суду Києва з приводу виплати урядом України 3,1 мільярда гривень за боргами корпорації ЄЕСУ. Російська сторона вимагала залучити як відповідача, крім Кабміну, Держказначейство.

Цей борг, як стверджують у Міноборони РФ, утворився наприкінці 1990-х років, коли ЄЕСУ на чолі з Юлією Тимошенко не виконала гарантовану урядом Павла Лазаренка угоду 1997 року про поставки корпорацією ЄЕСУ продукції для російського оборонного відомства.

У свою чергу, представник ЄЕСУ в суді заявив, що листи Лазаренка юридично не є державною гарантією, а ЄЕСУ не змогла виконати поставки в повному обсязі через тиск з боку державних органів України.

19 вересня 2012 року Госпсуд Києва частково задовольнив позов Міноборони РФ, зобов`язавши Україну виплатити російській стороні 3,113 млрд грн. Проте 25 вересня представник Кабміну оскаржив дане судове рішення. Також апеляції на це рішення подали Держказначейство і ЄЕСУ. Скарги були об`єднані в одне провадження.

3 грудня Апеляційний господарський суд Києва залишив у силі рішення про виплату боргів.

17 грудня Україна подала касаційну скаргу до Вищого господарського суду на рішення Апеляційного господарського суду Києва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: