Директор МВФ вважає, що необхідно ввести нові податки

Вівторок, 5 квітня 2011, 12:50

Директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан вважає за необхідне посилити "правила гри" всередині фінансового сектора, аж до введення нових податків для бізнесу.

"У конструюванні нової макроекономічної системи для нового світу маятник буде гойдатися - принаймні трохи - від ринку до держави, і від порівняно простих речей до речей більш складних", - сказав Стросс-Кан, виступаючи в університеті Джорджа Вашингтона, передає УНІАН.

За його словами, в докризовій системі координат фінансовому сектору як такому  приділялося недостатньо уваги. 

"Нам потрібно переосмислити політику в цій сфері ... Фінансовий сектор потребує серйозного хірургічному втручанні з точки зору регулювання. Криза стала породженням культури бездумних ризиків, культури, яка, на жаль, до цих пір жива і дає про себе знати", - зазначив директор-розпорядник МВФ.

Реклама:

За його словами, необхідно забезпечення більш жорсткого регулювання процесів у фінансовому секторі та розробка нових механізмів вирішення кризових ситуацій.

"Ми повинні оподатковувати фінансову діяльність, щоб змусити цей сектор взяти на себе частину витрат, які через його ризиковані операції несе населення", - переконаний Стросс-Кан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!