Уряд готовий фінансово підтримати альтернативні джерела енергії

Середа, 13 квітня 2011, 12:30

Кабінет міністрів має намір виділити Національній енергетичній компанії "Укренерго" 317,9 млн. гривень на будівництво мереж для підключення альтернативних джерел енергії.

Про це заявив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич, повідомляє агентство "Українські новини".

Він зазначив, що кошти будуть виділятися під уже реалізовані проекти в сфері альтернативної енергетики.

Зокрема, це стосується проектів у Криму, Одеській, Запорізькій, Херсонській областях.

Реклама:

Плановане виділення коштів, за словами Пашкевича, передбачено проектом коректування раніше затвердженої програми енергоефективності до 2015 року.

Як повідомлялося, Держенергоефективності вважає за доцільне заміщувати природний газ газами інших сумішей (біогаз, газ шахтного метану, газифіковане буре вугілля та ін.) замість повної заміни існуючих котлів підприємств комунальної теплоенергетики, які використовують як енергоносій газ.

"Укренерго" здійснює диспетчеризацію енергосистеми України і передає електроенергію від електростанцій до мереж енергопостачальних компаній.

Крім того, на компанію покладено функції організатора аукціонів з доступу до перетину міждержавних ліній електропередачі для експорту електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: