АМКУ візьметься за ринок кабельного ТБ й інтернету

Середа, 13 квітня 2011, 09:45

Антимонопольний комітет у 2011 році планує ініціювати законодавчі зміни для більш ефективного стимулювання на ринку кабельного ТБ.

Про це заявив перший заступник голови АМКУ Юрій Кравченко, пише газета "Дело".

За його словами, до відомства надходять скарги від жителів різних регіонів України на тарифну політику операторів кабельного телебачення - монополістів.

Зокрема, багато звернень стосується завищення вартості цих послуг.

Реклама:

Одним з ефективних способів стимулювання добросовісної конкуренції на цьому ринку в АМКУ вбачають регулювання вартості соціальної універсальної послуги, тобто пакету кабельного ТБ з мінімальним набором каналів.

"Це дозволить забезпечити права громадян на перегляд певного переліку телеканалів із економічно обґрунтованою вартістю. У зв'язку з цим, ми будемо ініціювати розробку відповідних законодавчих змін", - говорить перший заступник голови АМКУ.

Як повідомлялося, 7 березня на щорічному звіті Національної комісії регулювання зв'язку Кравченко заявляв, що згідно з цими змінами функції з регулювання соцпакета може отримати Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ), а Нацрада буде відповідати тільки за контент, тобто наповнення соціального пакету.

АМКУ може активізуватися і на ринку фіксованого доступу до Інтернету.

Він сьогодні досліджується фахівцями комітету на предмет можливого отримання необґрунтованої конкурентної переваги окремими операторами шляхом проведення рекламних кампаній із використанням недостовірної інформації.

"Ми повинні уважно стежити за цією ситуацією", - кажуть у відомстві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: