Торговців зерном схилятимуть до роботи у полі

П'ятниця, 1 квітня 2011, 09:19

Міністерство аграрної політики і продовольства має намір максимально залучити зерноторгові компанії до проведення весняно-польових робіт і надання максимальної підтримки вітчизняним аграріям у здійсненні своєчасної посівної кампанії.

Про це заявив голова Мінагропроду Микола Присяжнюк під час робочої поїздки до Одеської області, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Ми будемо переконувати зернотрейдерів, щоб вони разом із сільгоспвиробником вирощували зернові, брали активну участь в осінньо-польових та весняно-польових роботах, за принципом 50% форвардного фінансування, 30% - у процесі вирощування і 20% - за фактом отримання зернових. Цей принцип працює в багатьох інших країнах, в тому числі і в Бразилії, яка є одним із найбільших експортерів зерна", - повідомив міністр.

За його словами, Україна зобов'язана нарощувати виробництво зернових, і в цьому зв'язку зернотрейдер повинен змінити свою роль.

Реклама:

"Кожна комерційна компанія хоче зменшити ризики, і я їх розумію. Але держава готова за рахунок форвардних закупівель виділяти кошти для того, щоб забезпечити продовольчу безпеку як продовольчого, так і фуражного зерна. Тобто, ми підтвердимо на законодавчому рівні: те зерно, яке вирощене спільними силами зернотрейдерів і сільгоспвиробників, буде мати вільний рух в торгівлі", - пообіцяв глава Мінагропроду.

За словами Присяжнюка, цілком можливо, що вже осінньо-польові роботи і посів озимих 2011 року будуть проведені спільно із зернотрейдерами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: